25/11/2020

De Lionsclub Goeree-Overflakkee verzamelt ook dit jaar weer uw Douwe Egberts koffie- en theepunten. De koffiebrander zet deze punten voor de Lions om in pakken koffie die naar de clienten van de Voedselbank Goeree Overflakkee gaan.

Steeds meer gezinnen zijn niet meer in staat om rond te komen, met alle problemen van dien. De Covid-19 pandemie brengt nog meer gezinnen in de problemen. Wie voldoet aan de criteria kan een beroep doen op de Voedselbank. Deze hulp is voor maximaal drie jaar en bedoeld om mensen een steuntje in de rug te geven bij het oplossen van hun financiële problemen. De Voedselbank levert voedselpakketten aan gezinnen, die onder de armoedegrens leven. Koffie zit zelden in de pakketten en is relatief duur als je van weinig geld moet rondkomen.

Eerder werd al meerdere keren met groot succes een soortgelijke actie georganiseerd door de Lionsclub. Er konden toen 1.570 pakken koffie aan de voedselbank op Goeree-Overflakkee worden gedoneerd. Het streven is om in deze editie minstens hetzelfde aantal, maar liever nog meer pakken koffie te kunnen doneren.

De punten kunnen van begin december 2020 tot begin januari 2021 worden ingeleverd. U kunt met uw punten terecht bij D.E.-inzameldozen op de volgende adressen:

- Middelharnis bij de Plus Slingerland aan het Kerkepad , bij de Primera aan het Beneden Zandpad en bij de Albert Heijn aan het Gedempt Kanaal

- Ouddorp bij de Albert Heijn aan de Dorpstienden en bij Jumbo aan de Molenweg

- Stellendam bij de Plus Buning aan het Oranjeplein

- Oude-Tonge bijde Albert Heijn aan de Dabbestraat

- Dirksland bij de Coop Van Luijk aan de Boomvliet 4.

U kunt de tellers helpen door de punten in een envelop te doen en het aantal punten op de envelop te schrijven.